2013. január 7., hétfő

Akik a sikeres rendezés mögött állnak


Az idei (vagyis ugye már tavalyi) Szilveszteri Hegyimaraton zárásaként szeretnénk megköszönni annak a két embernek a munkáját, akik a háttérben a legtöbbet tették az esemény sikeres megrendezéséért. Egyben megragadnánk az alkalmat, hogy röviden bemutassuk őket, és lehetőséget adnánk nekik is a megszólalásra, a verseny értékelésére.

A versenyirodában (fotó: Bérces Edit)
Fehér Ferenc szervező és Déri Miklós főszervező egy-egy sikeres sportegyesületet vezet évek óta (Feri a Zalaegerszegi Tájfutó Club-ot, Miki pedig a Zalaegerszegi Triatlon Klub-ot irányítja), így nem igazán kell őket bemutatni az egerszegi sportbarátok számára. Talán csak annyit, hogy Miki a verseny eredeti szervezőjétől, az ötletgazda Rozmán Sándortól vette át a stafétabotot 2000-ben. Feri is évek óta aktívan kiveszi a részét az előkészítő munkákból, az idei évben külön ki kell emelni a sikeres pályázatát, ami révén plusz támogatáshoz jutott a rendezvény.

Nagy köszönet illeti mindkettőjüket, mivel úgy tudott immár 300 fős létszám fölé növekedni a verseny, hogy közben sikerült megtartani annak kivételes hangulatát, hagyományos értékeit!


Szervezőként miként értékelitek, és résztvevő futóként hogyan éltétek meg az idei eseményt?

Fehér Ferenc
Szervezőként: Számomra váratlan volt az ilyen mértékű résztvevői létszám növekedés. A korábbi évek tapasztalatai alapján a 280-300 fő is már nagy előrelépést jelentett volna. Az előzetes nevezéssel is pont az volt a cél, hogy a korábban kritikus pontnak megélt reggeli jelentkeztetés gördülékenyebb legyen. Ez sikerült is, hiszen a 222 fő előnevezők egy asztalnál jelentkezhettek. Talán ha a futók nem fél 9-kor esnének be egyszerre, akkor még gyorsabbak lehettünk volna, bár ilyen nagy résztvevői létszámra nem számítottunk. Sokat jelentett a pályázaton elnyert támogatás, hiszen ebből az összegből sikerült a verseny díjazását (első 100 nevezőnek póló, serlegek, érmek) megoldani.

Futóként: Számomra a futás élménye a legfontosabb, ami az aktuális fizikai felkészültségemnek megfelelő futó távot és tempót jelentett. Sikerült jó futótársakkal, kellemesen elbeszélgetve, élvezetes futótempóban végig futni a vállalt távot.


Kik voltak azok a munkatársak, önkéntesek, akik segítettek a verseny előkészítésében és lebonyolításában? 

Déri Miklós
Segítők
  • előkészítés, ellátás: Kónya Róbert, Bagoly Ferenc, Szabó Zoltán
  • versenyiroda: Kovács Judit, Molnár Teodóra, Tóth Csilla, Tornyos Ágnes, Sustik Edit, Kárász Pál
  • Frissítők: Jánka hegy (Hart György Gyuri csárda), Botfa Ferenc Pál, Bozsok Fodróczi Tamás és a családja, valamint Sóska Péter, Csácsbozsok Kiss Gábor és neje, „Bútorgyár” Bérdi Fruzsi, Bérdi Petra
  • Eredményrögzítés: Hovanyecz György, Chovanyecz Emese
  • Deák iskola műszaki gárda
Támogatók
1. Zalaegerszeg MJV Önkormányzata
2. Magyar Olimpiai Bizottság
3. Zala Megyei Szabadidősport Szövetség
4. SupAirmanZego Kft Zalaegerszeg
5. Pylon-94 Kft Zalaegerszeg
6. ERBG System Kft Barlahida
7. Gépsystem Kft Zalaegerszeg
8. DM-Expertus Kft Zalaegerszeg
9. Bor László Zalaegerszeg
10. Queen Sport Sportbolt Zalaegerszeg 
11. Greenzone Kerékpárbolt Zalaegerszeg
12. Böjte Ékszer Zalaegerszeg
13. West Hotel Kft Arany Bárány Zalaegerszeg
14. Gyuri Csárda Hart György Zalaegerszeg
15. Tarsoly Róbert Zalaszentgrót
16. Sziluett Alak- és Életmódformáló Szalon Zalaegerszeg

Fehér Ferenc 
Összességében a szervezés során sikerült jó kommunikációval, megfelelő munkamegosztásban jól előkészíteni a versenyt.

Feri és Miki minden évben kiveszik a részüket magából a futásból is, és szinte mindig a középső, 24 km-es 
távot teljesítik. Így volt idén is, a képen éppen Botfa felé haladnak a mezőnnyel. (fotó: Tompa László)

Visszatekintve a 18 éves történetre és az utóbbi évek lendületes fejlődésére, hogyan látjátok a Szilveszteri Hegyimarathon jövőjét? Milyen terveitek vannak a következő évekkel kapcsolatban?

Fehér Ferenc
Én nem emlékszem mikor voltam első alkalommal. Talán a 4. vagy 5. versenyen. Akkor is az “örömfutás” volt a célom és a sportágamban az alapozó időszak első hónapjának végén most sem lehet más. Azóta is egy jó edzésnek fogom fel, melybe természetesen a tanítványokat is bevonom. A magam részéről továbbra is az a legfontosabb, hogy minden érdeklődő számára lehetőséget biztosítsunk egy jó hangulatú futóversenyen való részvételhez, legyen az szabadidős- vagy rendszeresen versenyző futó/sportoló.

Mi lehet a jövőben a cél? Megtartani azt a szemlétet amelyért annak idején létrejött a verseny. Ne a győzelemért, ne a helyezésekért fussunk, hanem azért, hogy valóban öröm legyen az örömfutás! Persze ettől még díjazhatjuk a legjobbakat, de ez legyen már sokadrangú cél a résztvevők számára. Legyen élvezet, legyen edzés, legyen szabadidős sportprogram és egy jó baráti találkozó, ahol nem az egymás elleni küzdelem dominál.

Déri Miklós
A rendezvény elérte a hagyományos maximumát, most már elérkezett az idő, hogy változtassunk rajta, mivel úgy néz ki ez az egyik legnépszerűbb futó esemény Zalaegerszegen.

Sok dolog hagyományból maradt meg, de egyes témakörökben búcsút kell inteni a hagyománynak, hogy mindenki jó szájízzel tudjon visszagondolni erre az eseményre. Azt tudom, hogy nem lehet mindenkinek a szája íze szerint cselekedni, de a tapasztalatokat fontos beépíteni a jövő programjába.

Ehhez kívánunk sok sikert a továbbiakban is! Viszlát 2013 Szilveszterén!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése