2012. december 31., hétfő

Pazar eredmények minden távon!

Hovanyecz György gyors munkájának köszönhetően máris böngészhetők a részletes eredménylisták az oldalunkon. Amint azt már korábban jeleztük, nemcsak a részvételi csúcs dőlt meg a 18. Szilveszteri Hegyimaratonon, hanem a futók is bőven gondoskodtak új rekordokról: egészen hihetetlen, de egyedül Bérces Edit 1997-ben futott maratoni pályacsúcsa (3:18:50) élte túl a mai napot!

De haladjunk szépen sorban!

3,5 km 
A távot 14 hölgy és 29 úr (összesen 43 futó) teljesítette. Mivel verseny nélküli örömfutásnak szánják a szervezők a távot, így pályacsúcsot nem tartunk nyilván, ezzel együtt gratulálunk minden teljesítőnek!

10,1 km 
54 hölgy, 85 úr: összesen 139 futó. A rövid táv egy testvérpár teljes "ellenőrzése" alá került: Bicsák Flóra tovább faragott tavalyi saját eredményéből (az új pályacsúcs 46:00), míg bátyja, Bence több mint egy percet javított az amúgy is bombaerős férfi csúcson (mostantól 37:23). A mögötte második helyezett Kolonics Tamás is tavalyi saját pályacsúcsán belül érkezett be.

24,2 km 
29 és 52, összesen 81 futó. A női mezőnyben két tapasztalt ultrafutó is rajthoz állt, Dr Lubics Szilvia és Tigyiné Görög Veronika (mindketten válogatottak, országos bajnokok) el is vitték az első két helyet. Tőlük éppen csak elmaradva érkezett be a tavalyi győztes, Könczöl Anett. Mindhárman az eddig érvényes pályacsúcson belüli eredményt értek el! A fiúk is lemásolták ugyanezt a produkciót, mindhárom dobogós hely erősebb, mint az eddigi legjobb idő a verseny 17 éves történetében. A győztes Garami Árpád lett, Kovács Gábor és Gadányi Bálint előtt. Mostantól az érvényes pályacsúcsok: 1:59:40 és 1:37:16.

40,9 km 
A hölgyeknél ezúttal nem volt népes mezőny, de a két induló, Sifterné Doszpot Andrea és Keszei Krisztina nagyszerűen teljesítettek, gratulálunk nekik! A férfi verseny (34 indulóval) nagy küzdelmet hozott: nagyjából féltávig együtt futott a tavalyi verseny három dobogósa, végül azonban éppen fordított sorrendben értek be a célba, mint 2011-ben. Féltávnál az ultratávokon idén kimagaslóan teljesítő Rudolf Tamás rátett egy lapáttal az addig is őrült tempóra, Korpics Attila és Lakatos Roland ezt már nem tudták követni. Tamás 2:52:03-as és Attila 2:53:54-es eredménye is jobb, mint Roland korábbi pályacsúcsa (2:54:20), aki ezúttal 2:56:09-nél csapott be a célba.

A győztesek:

3,5 km 
Horváth Loretta (Zalakomár) és Varga Zsombor (Zalaegerszeg)

10,1 km 
Bicsák Flóra (Zalaegerszeg) és Bicsák Bence (Zalaegerszeg)

24,2 km 
Dr Lubics Szilvia (Nagykanizsa) és Garami Árpád (Szombathely)

40,9 km 
Sifterné Doszpot Andrea (Nagypáli) és Rudolf Tamás (Becsehely)

Gratulálunk mindenkinek és jó pihenést, valamint Boldog Új Évet Kívánunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése